Суббота, 20.04.2024, 15:38
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

REVIMED SalinaSpaThermal СОЛЯНАЯ КОМНАТА +

Меню сайта
Расскажите о нас
Друзья сайта
  • Centrul Medical REVIMED
  • Календарь
    «  Апрель 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930
    Поиск
    Главная » 2015 » Апрель » 29 » CAMERA SALINĂ. TRATĂM RĂCEALA ȘI ÎNTĂRIM IMUNITATEA FĂRĂ MEDICAMENTE
    14:11
    CAMERA SALINĂ. TRATĂM RĂCEALA ȘI ÎNTĂRIM IMUNITATEA FĂRĂ MEDICAMENTE

    Fiecare mamă dorește să-și vadă copiii sănătoși, energici și plini de viață. Dar în sezonul rece cazurile de gripă se înmulțesc, acestea creând multe griji părinților. Iarăși nas înfundat, tuse și o listă imensă de preparate pentru tratamentul acestora. Oare este posibil să ne însănătoșim fără medicamente? Răspunsul este — "DA".

    Există date statistice relevante, conform cărora persoanele care petreceau mai mult timp într-o peșteră de sare din România se tratau complet de bronșite și, practic, nu mai reăceau niciodată. Secretul constă în efectele pozitive ale aerului salin asupra organismului.

    Acum și în Chișinău a apărut o "peșteră de sare", la Centrul medical "Revimed". De fapt, vorbim despre o cameră salină care reprezintă o imitare perfectă a grotei naturale de sare.

    Pentru a afla mai multe detalii la acest subiect, am adresat un șir de întrebări medicului-terapeut din cadrul Centrului medical "Revimed", Aliona Olaru.

     

    Doamna Olaru, ce prezintă camera salină de la "Revimed"?

    Camera salină Revimed prezintă o încăpere dotată cu 8 tone de sare adusă din Târgu Ocna și Crimeea special pentru îmbogățirea aerului cu ionii de sare, care au un efect antiinflamator, bactericid, antialergic, imunostimulator, antideperesiv etc. De asemenea, în cameră sunt instalate aparate speciale pentru ionizarea aerului. În acest mod, se crează o atmosferă bogată în particule încărcate negativ exact cum este după o ploaie cu descărcări electrice. Prin urmare, în camera de sare se efectuează concomitent 2 proceduri — salinoterapia și aeroionoterapia. Respectiv efectele lor curative se amplifică.

    Prin ce se diferențiază o grotă salină naturală de o cameră curativă de sare?

    Spre deosebire de grota salină, Camera de sare Revimed combină mai multe proceduri — salinoterapia (tratamentul cu ionii de sare), aeroionoterapia (tratamentul cu particule aeriene încărcate negativ) și cromoterapia (tratamentul prin culori, care prin schimbarea lor consecutivă acționează benefic asupra sistemului nervos). În plus, datorită concentrației înalte de aeroioni de sare, o oră de proceduri într-o cameră salină corespunde cu 4 ore de proceduri într-o peșteră de sare.

    De ce salinoterapia posedă atâtea efecte curative?

    Totul este simplu. 1 — Ionii de sare care pătrund în căile aeriene creează un mediu nefavorabil pentru înmulțirea bacteriilor. Deci, se micșorează și inflamația provocată de agenții patogeni. 2 — Sarea "atrage apa" — în context medical — face sputa și eliminările nazale mai lichide. Iar, datorită stimulării directe a tractului respirator, aceste secreții (care conțin microbe și diferiți alergeni) se elimină cu mult mai ușor, făcând respirația liberă. 3 — În timpul salinoterapiei, se îmbunătățește microcirculația sângelui în sistemul respirator și piele. Ca rezultat, aceste organe obțin mai multe substanțe nutritive, vitamine și oxigen și, totodată, mai repede elimină toxinele acumulate. În aceste condiții, sporește imunitatea locală. Prin urmare, se obține efectul antimicrobian, mucolitic, antialergic, antiinflamator, imunomodulator fără administrarea de antibiotice, mucolitice, picături de nas, etc.

    La tratamentul căror afecțiuni ar putea contribui salinele?

    Salinoterapia sau haloterapia este o metodă eficientă de tratament a multor afecțiuni. Dar, în primul rând vorbim despre:

    Patologii respiratorii acute și cronice — rinite, sinusite, adenoidite, faringite, amigdalite, laringite, traheite, bronșitele simple și obstructive, astmul bronșic, etc. Deci, ne referim la pacienții cu eliminări nazale sau cu nasul înfundat, tuse uscată sau umedă, voce răgușită, persoanele care răcesc frecvent.

    Întărirea imunității. Profilaxia răcelii și gripei. Restabilire după o IRVA (infecție respiratorie virală acută). Regenerarea țesutului pulmonar afectat într-o boală respiratorie are loc în decurs de 3-4 săptămâni de la ameliorarea simptomelor. Pentru a accelera însănătoșirea completă și a micșora riscul unei infecții repetate este binevenită salinoterapia combinată cu anumite fizioproceduri recomandate de medic.

    Alergii. Salinoterapia se folosește pe larg la tratamentul polinozelor (alergiilor la polen), rinitelor alergice, dermatitelor alergice, etc. După o serie de proceduri de salinoterapie, încărcătura alergică a organismului scade, organismul devine mai puțin sensibil pentru alergeni și, treptat, necesitatea în preparate antialergice se reduce sau chiar dispare.

    Stare de oboseală cronică, distonie neuro-vegetativă. Datorită restabilirii funcționale a sistemului respirator, are loc o oxigenare mai bună a creierului și a tuturor țesuturilor din organism. Deci pacientul va simți o înviorare, stare de bine generală și o creștere a capacității de muncă.

    Probleme dermatologice. Cel mai mult vor simți efectul persoanele cu ten gras și cei care suferă de acnee vulgară (coșuri). Evident în timpul procedurii pielea trebuie să fie curată (fără machiaj, cremă, etc.). De asemenea, datorită îmbunătățirii microcirculației pielea va căpăta un aspect mai tânăr și mai tonifiat. Evident, trebuie să înțelegeți că pielea reprezintă "oglinda" organelor interne. Astfel, un aspect sănătos al pielii este posibil în cazul funcționării perfecte a întregului organism.

    Căderea părului. Un folicul de păr poate cădea din diferite cauze, una dintre acestea fiind și microcirculația dereglată. Salina ajută la îmbunătățirea microcirculației și remineralizarea pielii scalpului. Putem obține rezultate mai bune atunci când combinăm salinoterapia cu darsonvalizarea părului. Însă, n-ar trebui să așteptăm un efect imediat. Firul de păr crește aproximativ cu 10 mm pe lună. Deci, veți avea nevoie de ceva timp pentru a vedea rezultatul.

    Salinele sunt recomandate și copiilor?

    Salinoterapia este recomandată atât copiilor, cât și adulților.

    Un copil poate sta în salină de la 30 min. până la 2 ore, în dependență de starea acestuia. Micuții se joacă în sare exact ca într-o nisipieră. Pentru aceasta le sunt oferite jucării — căldărușe, lopățele, mașinuțe. Atunci când doresc — privesc desene animate sau, pur și simplu, se odihnesc. Iar pentru comoditatea părinților este oferit wi-fi gratuit.

    Câte proceduri sunt necesare pentru însănătoșire?

    În cazul unei răceli simple, primele semne de ameliorare apar după a 4-a, a 5-a ședință. Însă, atunci când pacientul suferă de o patologie cronică sau alergică, va fi necesar un tratament mai îndelungat. Pentru o cură profilactică, de obicei, sunt suficiente 10 proceduri.

    Și care este prețul pentru o ședință la camera de sare?

    În funcție de vârstă, prețul variază între 25 și 50 lei pe oră.

    Care sunt contraindicațiile pentru salinoterapie?

    Există saline în care se face o pulverizare în exces a prafului de sare, asemenea camere saline au mai multe contraindicații, printre care sarcina, copii mici și hipertensiunea. La "Revimed", datorită faptului că salina este o reconstrucție a grotei naturale — asemenea contraindicații nu sunt. Totuși, trebuie să enumerăm anumite boli, în cazul prezenței cărora nu este binevenit tratamentul în cameră de sare: patologii purulente acute cu febră mare; boli contagioase; patologii hematologice acute (de sânge); cancer; tuberculoza în fază activă; cașexie (persoane foarte slabe); hemoragii abundente și frecvente; tulburări psihice, narcomanie și toxicomanie. Întotdeauna înainte de a începe orice tip de tratament este necesar să consultați medicul!

    Care ar fi recomandările generale pentru o persoană care face o cură de salinoterapie?

    În această perioadă este bine pacientul să consume o cantitate mărită de lichide — aproximativ 40 ml de apă la un kg de masă corporală. De exemplu, o persoană de 70 kg va bea aproape 3 litri de apă pe zi, cu condiția că nu are contraindicații din partea inimii, rinichilor, etc. Totodată, să se alimenteze corect, să consume vitamine — formula 5 legume și fructe pe zi este foarte bună, deoarece în acest mod organismul își restituie vitaminele și microelementele pe care le folosește zilnic. De asemenea, extrem de important este somnul — norma este individuală, deși se spune că pentru un adult sunt suficiente 7-8 ore.

    Ați vorbit despre combinarea salinoterapiei cu alte metode. Care ar fi acestea?

    Atunci cînd este necesar recomandăm pacienților și anumite fizioproceduri. De exemplu, în cazul patologiilor ORL efectuăm cuarțarea nasului, gâtului, urechii. Pentru întărirea imunității este binevenită laseroterapia. Însă, fiecare procedură are indicațiile și contraindicațiile ei, astfel programul de tratament se stabilește doar în timpul consultației. Pot doar să enumăr procedurile care se efectuează în centrul nostru: terapie cu raze ultraviolete, laseroterapie, magnetoterapie, electroforeză, electropunctura tălpilor și palmelor, electrosomn, micropolarizare, amplipulsterapie, masaj fizioterapeutic, etc.

    Deseori indicăm pacienților noștri băi curativ-profilactice (cu diferite tipuri de sare, cu nămol, cu extracte naturale).

    Iar un punct forte al centrului medical "Revimed" este Sauna infraroșie cu pereți de sare — o metodă excelentă pentru detoxifierea organismului.

    Cu ce scop ați combinat atâtea metode diferite într-un centru medical?

    Scopul sau credo-ul centrului nostru este să ajutăm pacienții, folosind forțele naturii în combinație cu cele mai performante tehnologii moderne. Și, totodată, ne-am străduit să creăm un mediu frumos cu o atmosferă psihologică plăcută pentru pacient.

    Notă! Am testat pe propria piele câteva dintre aceste proceduri oferite de centrul medical "Revimed". O jumătate de oră în camera salină, câteva minute de masaj cu vibrație și alte câteva pe patul special-masor cu pietre de nefrit m-au făcut să mă simt în acea zi mult mai relaxată. Ne mai vorbind de senzațiile tari obținute în urma efectuării procedurii de electropunctură a palmelor.
    Sursa: Familia.md
    http://www.familia.md/ro/info/beauty_and_health/health/camera_salina_revimed/default.aspx
    Просмотров: 781 | Добавил: Revimed | Теги: salina, sare, tratament, copii | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0